Upadłość konsumencka Wrocław a obietnice kancelarii przed złożeniem wniosku
DoradcaHalina
2026-06-07 21:33
Rozmawiałam ostatnio z kancelarią, która już po krótkim telefonie mówiła mi, że sprawa jest praktycznie pewna i że długi po działalności da się w dużej części umorzyć. Trochę mnie to zaniepokoiło, bo nie widzieli jeszcze wszystkich dokumentów ani historii zadłużenia. Czy przy upadłości konsumenckiej we Wrocławiu normalne jest, że ktoś tak stanowczo zapewnia o wyniku, czy raczej powinna być tylko ocena szans i ryzyk? Chciałabym odróżnić rzetelną pomoc od zwykłego obiecywania ochrony przed wierzycielami. Może ktoś miał podobną sytuację i wie, na co uważać przed podpisaniem umowy?
Dyskusja
0 komentarzyBrak komentarzy w tym wątku.
Z tej kategorii
- Upadłość konsumencka Wrocław po problemach w firmie – kiedy sama konsultacja to za mało? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wybór kancelarii restrukturyzacyjnej albo doradcy Czytaj więcej ›
- Kiedy firma z Wrocławia powinna iść do doradcy, zanim zrobi się za późno? Czytaj więcej ›
- Sąd zakończył plan spłaty i mam pytanie, co teraz jeszcze trzeba dopilnować? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wynajmowane mieszkanie – czy syndyk interesuje się kaucją? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a premia roczna w pracy – czy trzeba zgłosić ją syndykowi? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a praca za granicą – czy dochody z Niemiec trzeba zgłaszać syndykowi? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a spadek po rodzicu – czy trzeba zgłosić go syndykowi? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wspólne konto bankowe z małżonkiem – czy syndyk może je zablokować? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław po zamknięciu jednoosobowej działalności – czy długi firmowe też wchodzą? Czytaj więcej ›
Najnowsze na forum
- Jak przygotować zarząd do rozmowy z doradcą restrukturyzacyjnym? Ostatnio dodane ›
- Egzekucja już ruszyła, a firma chce wejść w restrukturyzację Ostatnio dodane ›
- Jak praktycznie wygląda dogadywanie układu z wierzycielami? Ostatnio dodane ›
- Upadłość konsumencka Wrocław po problemach w firmie – kiedy sama konsultacja to za mało? Ostatnio dodane ›
- Oddłużanie Wrocław: wezwanie do zapłaty za dług po zmarłym rodzicu — jak ustalić odpowiedzialność spadkobiercy? Ostatnio dodane ›
- Czy urząd skarbowy może zatrzymać zwrot VAT po otwarciu restrukturyzacji firmy we Wrocławiu? Ostatnio dodane ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wynajmowane mieszkanie – czy syndyk interesuje się kaucją? Ostatnio dodane ›
- Czy komornik może dalej blokować konto po otwarciu restrukturyzacji firmy we Wrocławiu? Ostatnio dodane ›
- Upadłość firmy ochroniarskiej we Wrocławiu – co z monitoringiem, pilotami i opłaconym abonamentem? Ostatnio dodane ›
- Kontrahent straszy wypowiedzeniem umowy po otwarciu restrukturyzacji Ostatnio dodane ›