Upadłość konsumencka Wrocław a sprzedaż rzeczy przed złożeniem wniosku – czy trzeba to opisać?
PiotrRowerem
2026-06-28 17:43
Przygotowuję wniosek o upadłość konsumencką we Wrocławiu i mam wątpliwość dotyczącą sprzedaży kilku rzeczy z mieszkania. Około dwa miesiące temu sprzedałem rower i stary laptop, razem za mniej więcej 2500 zł, bo brakowało mi na czynsz i raty chwilówek. Mam obecnie czterech wierzycieli i sprawa jest jeszcze przed złożeniem dokumentów do sądu. Czy takie sprzedaże trzeba osobno opisać we wniosku, jeśli nie były to żadne luksusowe rzeczy, tylko zwykły sprzęt używany?
Dyskusja
0 komentarzyBrak komentarzy w tym wątku.
Z tej kategorii
- Nadzorca układu w PZU a mała firma z Wrocławia Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wcześniejsza restrukturyzacja firmy Czytaj więcej ›
- Kilku wierzycieli i rozmowy przed upadłością konsumencką we Wrocławiu Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a obietnice kancelarii przed złożeniem wniosku Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wynajmowane mieszkanie – czy we wniosku trzeba opisać kaucję? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wspólne konto z małżonkiem – czy trzeba opisać wpływy drugiej osoby? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a zajęcie komornicze pensji – co wpisać we wniosku? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a chwilówki zaciągnięte przez internet – jak opisać je we wniosku? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a poręczony kredyt znajomego – czy trzeba go wpisać we wniosku? Czytaj więcej ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a samochód potrzebny do pracy – czy syndyk zawsze go sprzedaje? Czytaj więcej ›
Najnowsze na forum
- Upadłość firmy budowlanej we Wrocławiu – co z niedokończoną umową i kaucją? Ostatnio dodane ›
- Jak często kontaktować się z kancelarią, żeby nie robić chaosu? Ostatnio dodane ›
- Kiedy doradca tylko doradza, a kiedy działa już jako nadzorca? Ostatnio dodane ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wynajmowane mieszkanie – czy we wniosku trzeba opisać kaucję? Ostatnio dodane ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a wspólne konto z małżonkiem – czy trzeba opisać wpływy drugiej osoby? Ostatnio dodane ›
- Czy w trakcie restrukturyzacji firmy we Wrocławiu można dalej korzystać z faktoringu? Ostatnio dodane ›
- Upadłość cateringu we Wrocławiu – co z zaliczką za firmową imprezę? Ostatnio dodane ›
- Upadłość konsumencka Wrocław a zajęcie komornicze pensji – co wpisać we wniosku? Ostatnio dodane ›
- Czy bank może wypowiedzieć kredyt po rozpoczęciu restrukturyzacji firmy we Wrocławiu? Ostatnio dodane ›
- Upadłość siłowni we Wrocławiu – co z rocznym karnetem i zajęciami opłaconymi z góry? Ostatnio dodane ›